Svečano otvaranje prvog inkubatora iz oblasti informacionih tehnologija biće održano u petak, 13.marta 2009. sa početkom u 10:00 sati, ul II crnogorskog bataljona A 8 (Zagorič).

Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Glavni grad Podgorica formirali su u decembru 2008.godine prvi biznis inkubator iz oblasti informacione tehnologije (IT) u Crnoj Gori pod nazivom d.o.oâ€?Inventivnostâ€?. Realizacija projekta se sprovodi i uz podršku Evropske komisije, i holandske Vlade preko organizacije SPARK kroz program za podršku Balkanske regije.

Osnovni cilj IT inkubatora je formiranje malih timova koji bi razvijali ICT servise čime bi se podigla digitalna kultura u Crnoj Gori, i koji bi učestvovali na međunarodnim tenderima za male softverske projekte.
Nakon objavljenog Javnog poziva, na osnovu kvaliteta pristiglih biznis ideja, testiranja i sprovedenog intervjua sa kandidatima, izabrana su 4 tima budućih stanara inkubatora koja će raditi na razvoju informacionih tehnologija.
Kandidatima će biti obezbijeđene dvije vrste obuka:
- osnovno biznis obrazovanje (otpočinjanje sopstvenog biznisa, pisanje biznis plana, registracija preduzeća, pravna regulativa, i sl.), i
- stručno obrazovanje (razvijanje softvera za izradu web prezentacija, izdavanje informatičkog časopisa, pružanje outsourcing usluga, kriptovanje/zaštita podataka).

Partner na projektu je i Narodna Tehnika koja je obezbjedila prostor od 120m², u kome će biti smještena buduća preduzeća, dok je Glavni grad Podgorica obezbjedio prostor od 50m², u kome će biti smještena administracija društva. Oba prostora su kompletno opremljena kancelarijskom i kompjuterskom opremom .