Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg enterijera i prateće industrije, danas je vrlo uticajno okupljalište svih relevantnih subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja – proizvođača, stručnjaka,dizajnera, poslovnih ljudi, krajnjih potrošača i specijalizovanih medija. Zadnjih nekoliko godina prema istraživanjima mišljenja izlagača, hrvatska drvoprerađivačka industrija i industrija namještaja, smatraju je najznačajnijim godišnjim događajem ove grane.
Crnogorskim proizvođačima namještaja otvorena su vrata tržišta Hrvatske i regiona što pokazuje podatak da hrvatski proizvodjači mogu zadovoljiti 50% ukupne tražnje na pomenutom tržištu.
Na zagrebačkom velesajmu drvne industrije i unutrašnjeg enterijera učestvovalo je oko 700 izlagača iz cijelog svijeta, a među njima i vodeće crnogorske kompanije u oblasti drvne industrije: MI-rai, Doding, Javorak, Eurofleks, Tilia, Montil.

Sajam je organizovan u saradnji Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i USAID-a.
Crnogorski predstavnici su na više nego reprezentan način predstavili svoj proizvod koji je bio osmišljen kao predstavljanje hotelske sobe projektovane tako da svaki proizvođač na pravi način prezentira svoj proizvod koji je u ovom slučaju bio dio enterijera.
Štand je predstavljen pod imenom „Made in Montenegro“
Takođe treba istaći i to da su crnogorski proizvođači napravili dobre kontakte i ugovorili poslove sa hrvatskim preduzetnicima zainteresovanim za ove proizvode.Konkretno u ovom slučaju firma MI-RAI angažovana je na opremanju hotela u Trogiru,dok ostali proizvođači su u pregovorima za dalje angažmane.

Ovakav vid odnosno zajednički nastup proizvođača na sajmovima predstavlja veću šansu unaprijeđenja našeg priozvoda uopšte, a samim tim i Crne Gore kao države.