U periodu od 26.11-28.11.2006. godine u organizaciji Jadranskog sajma i Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeca, u Budvi je odrzan 8 sajam malih i srednjih preduzeca. Na sajmu se predstavilo 136 učesnika iz devet država. Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji ovaj Sajam je postao nezaobilazno mjesto i vrijeme intezivnih poslovnih susreta proizvodjača, poslovnih ljudi i direktnih potrošača.

Sajam malih i srednjih preduzeca organizovan je kao prezentacija proizvoda i usluga koji cine sektor malih i srednjih preduzeca, od proizvodnih, trgovačkih i uslužnih djelatnosti iz različitih oblasti privrede do nevladinih i medjunarodnih institucija i organizacija koje stvaraju povoljnu klimu razvoja preduzetništva.Tokom Sajma organizovani su poslovni susreti, okrugli stolovi, edukativni seminari i prezentacije učesnika.

U okviru prezentacija i javnih nastupa na sajmu Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća održala je prezentaciju na temu „Preduzetnički klubovi u osnovnim školama�č od strane Ratke Stijepović, Savjetnik direktora u Direkciji.

Animiranjem Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća sajam su posjetili i Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Bosne i Hercegovine, koji su imali poslovni susret sa Direktorom Direkcije za razvoj MSP, takodje sajam su posjetili i predstavnici Obrtne zbornice Slovenije koji su imali više nego konstruktivne sastanke sa predstavnicima Direkcije za razvoj MSP, Ministarstva ekonomije, Privredne komore RCG i Unije poslodavaca. Teme sastanka odnosile su se na definisanje zajedničkih nastupa u okviru programa EU, mogućnostima saradnje Slovenije i Crne Gore na području MSP i uspostavljanje Zanatske komore Crne Gore sto ce i te kako unaprijediti poslovnu saradnju obje države.

Drugog dana sajma njazapaženijim izlagačima su dodjeljene nadgrade EXPO TROPHY. Zlatnu plaketu dobilo je Udruženje umjetničkih zanatlija Crne Gore iz Podgorice, Srebrnu Centar za stručno obrazovanje iz Podgorice, bronzana je pripala Zadružnom savezu Crne Gore iz Podgorice.