Crnogorska preduzeća, koja su na sajmu u Novom Sadu nastupala u organizaciji Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ostvarila su impozantne rezultate. Podsjetićemo, to su sledeća preduzeća: Martex, Crnagoracoop, Fabricis, Ribarstvo, Gradina Company, Water group, Olioprom, Goranović, Mesopromet, Pantomarket i Niksen trade, kao i Nacionalno udruženje vinara Crne Gore, ali i Plantaže i još desetak drugih crnogorskih preduzeća, i nekoliko pčelara.

Ukupno su osvojili 338 medalja i 27 vrhunskih priznanja, i to:
- 31 veliku zlatnu medalju;
- 161 zlatnu medalju;
- 101 srebrnu medalju;
- 45 bronzanih medalja;
- 3 velika šampionska pehara;
- 8 velikih pehara novosadskog sajma za kvalitet i asortiman proizvoda;
- 9 povelja novosadskog sajma za kvalitet proizvoda;
- 5 priznanja za šampione u grupi proizvoda;
- 1 plaketa Novosadskog sajma;
- priznanje „Regionalni agro-biz lider u proizvodnji mesnih preradjevina“ koje dodjeljuje Klub privrednih novinara Srbije, Drustvo agrarnih ekonomista Srbije i Regionalna Privredna komora Novog Sada.

U četvrtak, 15. maja, u Novom Sadu, Direkcija i Ministarstvo su organizovali veče MADE IN MONTENEGRO, u okviru koje je organizovana degustacija crnogorskih proizvoda. Na pomenutoj večeri, izmedju ostalih, je prisustvovala ambasadorka Crne Gore u Beogradu, gospodja Anka Vojvodic, predstavnici crnogorske dijaspore, crnogorska preduzeća učesnici sajma, njihovi poslovni partneri, i drugi.

To je bila prilika gdje se tamošnjoj javnosti dodatno prikazala zaista raznovrsna ponuda domaćih proizvoda i proizvodni potencijali Crne Gore.