Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa njemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju GTZ kao dugogodišnjim partnerom na projektu “Ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja“, pokrenula je Tržišno Informativni Servis, čija je osnovna uloga pružanje informacija o izvoznim tržištima.

Tržišno Informativni Servis će pružati informacije izvozno orijentisanim preduzećima kao i onima koja žele da započnu sa izvozom, u cilju boljeg razumijevanja svojih ciljnih tržišta, kako bi u skladu sa tim razvila odgovarajuće strategije i planove. Informacije mogu koristiti i druge institucije koje se bave promocijom izvoza ili su im ove informacije potrebne za obavljanje svojih redovnih aktivnosti.

Klijentima se pruža mogućnost pristupa bogatoj online bazi podataka koja je namijenjena kreiranju tržišnih studija, kreiranju odgovarajućih projekcija trendova, analizi potražnje, uvozu i izvozu istog ili sličnog proizvoda, analizi konkurencije i postojeće zakonske regulative u toj oblasti.
Zainteresovanim klijentima će se usluge Tržišno Informativnog Servisa ponuditi kroz:
• Pružanje informacija na osnovu zahtjeva za odredjenim informacijama o izvoznim tržištima
• Korišćenjem informacionog “terminalaâ€? koji je instaliran u prostorijama Direkcije za razvoj MSP, gdje će klijenti samostalno moći da vrše on line istraživanja izvoznih tržišta uz pomoć zaposlenih u Direkciji, zaduženih za pružanje usluga u okviru Tržišno Informativnog Servisa.

Zvanično predstavljanje projekta Tržišno Informativni Servis i usluga koje će on nuditi, održaće se u utorak 03.11.2009. god. u sali hotela Podgorica (Svetog Petra Cetinjskog br. 1) sa početkom u 10:00 h.