GetImageTakmičenje iz oblasti preduzetništva za 2017. godinu je globalni program i online platforma za podsticanje inovacija mladih preduzetnika u cilju ostvarenja UN ciljeva održivog razvoja. Program njeguje preduzetničko obrazovanje i podstiče mlade širom svijeta da razvijaju preduzetničke vještine i talente.

U okviru programa, objavljen je Poziv za učešće u takmičenju za mlade kreativne preduzetnike i inovatore i upućen je mladim preduzetnicima širom svijeta od strane fondacija Goi Peace, Stiftung Entrepreneurship iz Berlina i Digital Experts United.

Pravo na učešće imaju mladi od 15 do 35 godina.

Takmičenje za mlade preduzetnike je podijeljeno na dvije komponente: Preduzetnički kampus i Takmičenje.

Preduzetnički kampus

Preduzetnički kampus je onlajn platforma na kojoj mladi inovatori i preduzetnici mogu da se registruju i postanu dio globalne onlajn zajednice. Registrujte se online i kreirajte nalog! Na ovoj platformi učesnici imaju priliku da razvijaju svoje preduzetničke vještine i razmjenjuju ideje i znanja o preduzetništvu.

Sajt Preduzetničkog kampusa: http://www.entrepreneurship-campus.org

Takmičenje za mlade preduzetnike

Ovo Takmičenje je druga komponenta programa. Članovi Kampusa su pozvani da elektronskim putem prijave svoje inovativne projekte i ideje iz oblasti preduzetništva i koje su od građanskog značaja, a koji promovišu i implementiraju jedan od 17 ciljeva održivog razvoja. Radovi će biti dostupni na platformi za glasanje publike online putem.

Postoje dvije kategorije:

- Ideja: za najbolju IDEJU koju tek treba implementirati.

- Projekat: za najbolje već „poslujuće“ PREDUZEĆE sa ostvarenim društvenim uticajem.

Pobjednici će biti objavljeni na godišnjem preduzetničkom samitu u Berlinu u oktobru 2017. godine.

Kroz ovaj takmičarski proces mladi preduzetnici i inovatori će biti u prilici da iskoriste prednosti online obuke iz preduzetničkog učenja na kampusu i postanu dio globalne zajednice kreativnih mladih preduzetnika!

Ovo takmičenje se realizuje kao aktivnost Globalnog akcionog programa za Obrazovanje za održivi razvoj.

Rok za prijavu radova je 31. jul 2017. godine.

Sajt za Preduzetnički kampus: http://www.entrepreneurship-campus.org