U okviru programa „Mladi preduzetnici” koji se realizije kroz obavezan predmet Preduzetništvo u neekonomskim područjima rada, 20.februara 2013.god, u srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju održano je takmičenje za najbolji biznis plan učenika srednjih stručnih i mješovitih škola iz sjevernog regiona Crne Gore.

Od ukupno devet timova koji su se sa svojom biznis idejom predstavili na ovom takmičenju, petočlani žiri sastavljen od predstavnika Direkcije za razvoj MSP, Ekonomskog fakulteta, Biznis inkubatora “Inventivnost“ , Crnogorske komercijalne banke i Alter modusa, za najbolji biznis plan proglasio je onaj koji su napravili učenici Srednje stručne škole “Vukadin Vukadinović“ iz Berana pod nazivom „Proizvodnja čipsa od jabuka, suvih dunja i krušaka“. Druga nagrada dodijeljena je Srednjoj mješovitoj školi 17. septembar sa Žabljaka za projekat „Proizvodnja durmitorskih mliječnih proizvoda“, a treća je dodijeljena školi domaćinu iz Bijelog Polja za plan „Proizvodnja plantaža goji“.

Pored prva tri nagrađena biznis plana, na takmičenju je učestvovalo još šest timova iz Plava, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Mojkovca, Žabljaka i Kolašina, koji su uglavnom predstavili ideje iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Takmičenje za najbolji biznis plan je samo jedna od aktivnosti koja se sprovodi u okviru programa „Mladi preduzetnici“ koji je počeo da se primjenjuje od školske 2012/2013.god- Program je izrađen u okviru aktivnosti Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete, Direkcije za razvoj MSP, nastavnika srednjih stručnih škola i Projekta MNE/011, sa ciljem razvijanja preduzetničkog načina razmišljanja kod učenika/ca srednjih stručnih škola, kao i sticanja preduzetničkih znanja, vještina i stavova.