U organizaciji Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Evropskog centra za informacije i inovacije Crne Gore (EIICM) koji posluje u sastavu Direkcije, dana 11.11.2011.god u Podgorici održani su susreti poslovnih žena iz Crne Gore i Srbije.

Delegaciju preduzetnica iz Srbije predvodile su predstavnice Instituta Mihailo Pupin iz Beograda. Sve preduzetnice su ujedno bile i članice Udruženja poslovnih žena Srbije. Sa crnogorske strane predstavile su se preduzetnice, članice Udruženja poslovnih žena Crne Gore – Poslovna žena, kao i članice Privredne komore Crne Gore. Poslovnom susretu je prisustvovalo preko pedeset učesnica.

Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore i Institut Mihailo Pupin iz Beograda su članovi Evropske mreže preduzetnika (Enterprise Europe Network), koja broji preko 500 organizacija širom Evrope, i u okviru svojih programskih aktivnosti bave se pružanjem praktičnih informacija i pomoći malim i srednjim preduzećima, sa ciljem lakšeg pronalaženja poslovnih partnera i uspostavljanje poslovne saradnje.

Ovaj događaj je bio dobra prilika da se preduzetnicama promovišu usluge koje mogu dobiti u Evropskom centru za informacije i inovacije Crne Gore. Takođe ovo je bila i prilika da se uspješna preduzeća čiji su vlasnici ili menadžeri žene okupe, predstave, uspostave međusobne kontakte i eventualno razviju uspješnu saradnju.