swansea2U periodu od 06-09.oktobra 2015.god predstavnici četiri institucije, Direkcije za razvoj MSP, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje i Unije poslodavaca Crne Gore, koji su ujedno i članovi Nacionalnog partnerstva za preduzetničko učenje boravili su u Cardiffu, Wels, u okviru studijske posjete organizovane od strane ETF-a, Evropske Trening Fondacije.
Cilj posjete bio je predstavljanje jednog od uspješnih primjera prakse, funkcionisanja partnerstva za preduzetničko učenje, na osnovu kojeg bi se unaprijedio rad već postojećeg crnogorskog modela.
Predstavnike crnogorske delegacije primila je ministarka za ekonomiju, transport i nauku, g-đa Edvina Hart zajedno sa svojim timom koji je predstavio mjere podrške i podsticaja razvoju preduzetničkog učenja na različitim nivoima obrazovanja od strane welške Vlade.
Tokom prvog dana studijske posjete, predstavnici crnogorske delegacije imali su priliku da posjete Swansea Univerzitet i čuju uspješne priče ostvarene saradnje između lokalne vlasti, privrede i obrazovanja, praćene podsticajnim finansijskim i nefinansijskim mjerama od strane welške Vlade.
Poslednji dan bio je posvećen izradi nacrta novog modela funkcionisanja partnerstva na osnovu inputa dobijenih tokom studijske posjete, a sve sa ciljem jačanja njegove uloge, prepoznatljivosti i formalnih nadležnosti.