Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), organizuje cjelodnevni promotivno/prodajni Sajam prekogranične saradnje Crne Gore i Albanije koji će biti održan u subotu, 06. juna 2015. godine, u  šoping mol-u Delta City, u Podgorici, u terminu od 10.00h do 22.00h.

Sajam, čiji su izlagači privrednici iz Crne Gore i Albanije,  realizuje se uz podršku partnera UPCG na projektu – Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Sajam će zvanično biti otvoren u 12.00h, a prisutnima će se obratiti:

-       Svetlana Vuksanović, predsjednica – Unija poslodavaca Crne Gore

-       Luan Bregasi, predsjednik – Biznis Albanija

-       Dr. Donata von Sigsfeld – Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

-       Ernal Kola, ambasador – Ambasada Albanije u Crnoj Gori

-       Irena Bošković, I sekretarka, Kancelarija za koordinaciju i horizontalne poslove – Generalni direktorat za koordinaciju programa pomoći EU, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Sajam je aktivnost koje se realizuju u okviru EU “Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera“ (Lakeroutes), finansiranog od strane Evropske unije kroz drugu komponentu IPA 2007-2013, Program prekogranične saradnje Albanija – Crna Gora. Lider projekta u Crnoj Gori je UPCG. Cilj Sajma je jačanje ekonomskog potencijala privrednika sa teritorije Skadarskog jezera i promociju novokreiranih ruta koje će u narednom periodu biti uključene u turističku ponudu ovog regiona.