U periodu od 16.11 do 20.11 2006.godine u Sarajevu u Centru Skenderija organizovan je međunarodni „Sajam hrane, pića i roba široke potrošnje“. U organizaciji Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i USAID-a učešće je uzelo jedanaest crnogorskih proizvođača.
Crnogorski proizvođači koji su uzeli učešće na sajmu su: Martex – Cetinje; Goranović – Nikšić; Mesopromet – Bijelo Polje; Gradina Company – Rožaje; Pirela – Podgorica; Fabricis – Podgorica; Ribarstvo – Rijeka Crnojevića; Crnagoracoop – Danilovgrad; Ital produkt – Podgorica; Olio Prom – Bar; Ekoplant – Podgorica.

Važno je istaći da su na ovom sajmu crnogorski izlagači imali više nego uspješan nastup, koji je veoma bitan za naše proizvođače, iz razloga što tržište Bosne i Hercegovine prepoznaju kao veoma atraktivno.
Takođe, opšti utisak svih prisutnih je, da su crnogorski proizvođači konkurentni na tržištu BiH-a, što se moglo primjetiti po broju posjeta našim izlagačima i velikim brojem ponuda za saradnju i unaprijeđenje posla.

Koliko je značajan i uspješan nastup naših firmi, ogleda se i u velikom broju osvojenih medalja i priznanja, u ovom slučaju, Ribarstvo – Rijeka Crnojevića jednu, Goranović d.o.o. 14, Mesopromet d.o.o. 8, Martex d.o.o. 3, Gradina d.o.o. 7, Ital product d.o.o. 3, Fabricis d.o.o. 5 medalja za pojedinačne proizvode, takođe Crnagoracoop d.o.o. je dobila medalju za kvalitet i ukupan asortiman proizvoda, što prestavlja uspjeh za crnogorski biznis uopšte.