Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizuje učešće crnogorskih preduzeća iz sektora prehrambene industrije na predstojećem sajmu GAST AROUND THE WORLD 2009, koji će se održati u periodu od 04.03.-08.03.2009.god. u Splitu. Sajam GAST je ključno mjesto susreta brojnih proizvođača i trgovaca iz oblasti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme. Ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj g-din Branko Lukovac je potvrdio svoje učešće na otvaranju ovog sajma, kao i posjetu štandu »Made in Montenegro«.

Na sajmu će u okviru štanda »Made in Montenegro« svoje proizvode i promotivni materijal predstaviti 14 crnogorskih preduzeća iz sektora prehrambene industrije (»Flores« iz Mojkovca, »Niksen-trade ÄŒavor« iz Kotora, »Darma«, Preduzetnik »Dinoša Bubulj« i pčelar Andrija Radoman iz Podgorice, »Pantomarket« iz Herceg Novog, »Pirella« iz Danilovgrada, »In-spe« i »Olioprom« iz Bara, »Bjelasica Rada« iz Bijelog Polja, »Goranović« iz Nikšića, »Mesopromet« iz Bijelog Polja, »Crnagoracoop« iz Danilovgrada, »Martex« sa Cetinja).

Ovo je dobra prilika za naša preduzeća za ostvarivanje direktnih kontakata s vodećim proizvođačima i distributerima gastro industrije, kao i da saznaju novosti i trendove gastro industrije.