Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa italijanskim partnerom Veneto Promozione realizuje projekat RI.QUA – čiji je cilj uvođenje sistema kvaliteta u turističkoj ponudi malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori.
Projekat obuhvata i promociju italijanskih dostignuća i standarda poslovanja malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i jačanje saradnje između crnogorskih i italijanskih preduzetnika u ovoj oblasti.

S tim u vezi, Direkcija organizuje prezentaciju/seminar koji će italijanski eksperti iz ove oblasti održati u srijedu, 10.oktobra 2012. u prostorijama hotela Residence u Miločeru, sa početkom u 10:00 sati.

Seminar je namijenjen prvenstveno menadžerima i šefovima kuhinja ugostiteljskih objekata, ali i uvoznicima i distributerima opreme za spremanje hrane. Prvi dio seminara će se fokusirati na uvođenje HACCP sistema i bezbjednosti hrane, a drugi dio na inovativne tehnike spremanja hrane, praktičnu demonstaciju upotrebe najsavremenije opreme za ketering, kao i prezentaciju spremanja hrane na licu mjesta.

U četvrtak, 11.oktobra 2012. će biti moguće organizovati direktne posjete vašim objektima, gdje biste mogli dobiti lične savjete i sugestije od strane italijanskih ekperata.