Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa italijanskim partnerom iz regije Veneto (Veneto Promozione) organizovala je poslovne susrete između preduzetnika iz Crne Gore i regije Veneto,Italija, koji su održani 7.februara 2013.god u hotelu Ramada, Podgorica.

Susrete je otvorila g-đa Ljiljana Belada ispred Direkcije za razvoj MSP, a prisutne su pozdravili g-đa Marija Iličković- v.d.direktora Direkcije za razvoj MSP, Fabrizio Alvisi- izvršni direktor Veneto Promozione i g-din Sergio Barbanti, ambasador Republike Italije u Crnoj Gori. Govornici su istakli da organizovanje ovakvih poslovnih susreta predstavlja strateški važan korak za podršku malom i srednjem biznisu, uspostavljanju nove i jačanju postojeće saradnje između preduzetnika iz Crne Gore i regije Veneto, promociji turističkih potencijala zemlje i mogućnosti investiranja radi poboljšanja turističke ponude Crne Gore.

Projekat Ri.Qua se realizuje na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan u martu 2012. godine između Direkcije za razvoj MSP i Agencije za međunarodnu saradnju-Veneto Promozione. Projekat ima dva strateška cilja: prvi, koji se odnosi na uvođenje sistema kvaliteta u turističkoj ponudi malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji, kao i promociji italijanskih dostignuća i standarda poslovanja malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma i ugostiteljstva, i drugi koji se odnosi na jačanje i unaprijeđenje institucionalne saradnje zemalja Jadranske regije, a takođe i na jačanje ekonomske saradnje regije Veneto i Crne Gore.

Na susretima je učestvovalo 25 predstavnika MSP- 15 crnogorskih i 10 italijanskih iz oblasti proizvodnje namještaja, profesionalne opreme za catering, welness opreme, projektovanja enterijera i inženjeringa, i građevinarstva.