U periodu od 16. do 19. marta 2006.godine, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeca, sa svojim saradnicima je boravio u Minhenu, Njemačka, u radnoj posjeti njemačkoj organizaciji za tehničku pomoć i saradnju – GTZ.
Povod za susret sa pomenutom organizacijom je bio utvrđivanje osnova buduće saradnje i detaljna analiza prethodnih aktivnosti.
U okviru ove posjete, gospodin Vukčević i njegovi saradnici su posjetili opštinu Muldorf u okolini Minhena, kojom prilikom su se upoznali sa informacionim sistemom za praćenje i registrovanje malih i srednjih preduzeća u ovoj opštini.
Takodje, posjetili su i kompaniju »ZESIUM mobile« iz Minhena, koja se bavi konsaltingom i izradom softvera za mobilne telefone. Njihovi kupci su svjetski poznate kompanije, kao što su :Siemens, Motorola, Philips, Texas instruments, Ben Q, T-mobile, Icera, itd. Prilikom ove posjete razgovarano je o mogućnostima otvaranja predstavništva ove kompanije i u Crnoj Gori.
Predstavnici Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća su posjetili i 58. Međunarodni Sajam zanatstva i malih i srednjih preduzeća, koji se održavao u periodu njihove posjete Minhenu.