Direkcija za razvoj MSP u saradnji sa norveškom organizacijom BIP (Business innovation program) organizuje Prvi sajam učeničkog preduzetništva, kao završne faze istoimenog projekta, na Jadranskom sajmu Budva, u četvrtak 12.februara t.g. sa početkom u 12.časova. Program Učeničko preduzetništvo, započet prošle godine, je podrazumijevao uključivanje učenika u razvoj stvarnih kompanija, sa proizvodima i novcem za vrijeme trajanja njihovog srednješkolskog obrazovanja, kako bi kroz lično iskustvo naučili kako funkcioniše biznis.

Na pomenutom sajmu, članovi 12 učeničkih preduzeća iz dvije osnovne škole uključene u ovaj projekat – Srednja mješovita škola „Vuksan čukić“ iz Mojkovca i Gimnazija iz Kotora, će predstaviti svoje proizvode i usluge. Dodatan motiv njihovom što boljem nastupu daje i takmičenje u 3 kategorije:
1. najbolji biznis plan
2. najbolji štand/logo
3. najbolji proizvod/usluga

Na otvaranju će govoriti Zoran Vukčević, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Jon Ostgard, generalni menadžer BIP-a, kao i Marko Jokić, pomoćnik ministra prosvjete i nauke.

Nagradu za najbolje učeničko preduzeće će na kraju dana dodijeliti Biznis Inovation Program i to preduzeće će imati priliku da bude učesnik ljetnjeg kampa i razmijeni iskustava sa najboljim učeničkim preduzećima iz Srbije, BIH, Kosova, Albanije i Norveške.