20180222_094208U italijanskom gradu Lecce je 22. februara 2018. godine, u okviru konferencije Business Tourism Management promovisan tradicionalni brend crnogorskih proizvoda i turističkih potencijala naše zemlje. U okviru konferencije se održava i sastanak Upravnog Odbora projekta „QNeST“ povodom zvaničnog početka realizacije projektnih aktivnosti.

Projekat „QNeST“ (Quality Network for Sustainable Tourism) se finansira iz Jadransko-jonskog programa transnacionalne saradnje – ADRION, u kojem učestvuje 8 partnera iz 5 zemalja: Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Lider projekta je Univerzitet Salento iz Lecce, Italije, dok je Ministarstvo ekonomije partner iz Crne Gore.

Ovaj projekat se odnosi na jačanje tradicionalnog brenda i standarda kvaliteta u malim i srednjim preduzećima iz oblasti turizma, promociji turističkih potencijala kroz povezivanje preduzeća jadransko-jonske regije, jačanje prepoznatljivosti i povezivanje sa tur-operaterima, sa ciljem valorizacije kulturnog i prirodnog nasljeđa i razmjene primjera dobre prakse.