thumbU organizaciji Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnih i brzih usluga i informacija potencijalnim preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima, u sali Skupštine Opštine Pljevlja, 29.10.2013.godine održana je promocija otvaranja Kancelarije za loklani ekonomski razvoj.

Prisutnima su se obratili g-din dr. Miloje Pupović – predsjednik Opštine Pljevlja,  sekretar sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja – g – din Toma Knežević, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća – g – din Aleksandar  Pavićević, g – din Srđan Kalezić – rukovodilac sektora za rizike u Investiciono razvojnom fondu,  i savjetnik u Sekretarijatu za privredu Opštine Pljevlja– g – din Dragomir Terzić.

Direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Aleksandar Pavićević obratio se prisutnima i prezentovao aktivnosti Direkcije za razvoj MSP, koje su usmjerene na razvoj nefinansijske institucionalne podrške malom i srednjem biznisu, podizanju nivoa znanja, stvaranju sistemskog ambijenta, podršci ženama preduzetnicama, jačanju konkurentnosti, a samim tim i podsticaju izvoza.

Zadatak Kancelarije za loklani ekonomski razvoj je da podspješi razvoj malih i srednjih preduzeća na teritoriji Opštine Pljevlja. Značaj osnivanja i rada Kancelarije će se valorizovati kroz  pružanje relevantnih i praktičnih savjeta,  i stručnu  pomoć svim onim koji obavljaju privredne poslove (MSP), jer krupne sistemske promjene u ekonomskoj oblasti to i zahtjevaju.

Na otvaranju Kancelarije je prisustvovao i veliki broj privrednika iz Opštine Pljevlja.