Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić razgovarao je predstavnicima Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Investiciono razvojnog fonda Aleksandrom Pavićevićem i Elmedinom Hodžićem o podršci razvoju preduzetništva i kreditiranju početnika u biznisu.

U saradnji Direkcije i IRF, a u cilju stimulisanja kreativnosti, afirmisanja preduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta raspisan je Javni poziv za učešće u drugom ciklusu Programa Podrška razvoju preduzetništva radi pružanja finansijske i nefinansijske podrške zainteresovanim licima koja planiraju da otpočnu sopstveni biznis ili da unaprijede postojeće poslovanje.

Krediti koji se odobravaju po ovoj kreditnoj liniji biće finansirani iz sredstava Investiciono razvojnog fonda kroz direktno finansiranje u iznosu do 10.000 do 50.000 eura na šest godina. Grejs period je godinu dana. Za projekte koji se realizuju na sjeveru i u manje razvijenim opštinama Crne Gore kamatna stopa iznosi 2% na godišnjem nivou uz proporcionalan sistem obračuna kamate.

Predsjednik Šćekić naglasio je da se pomenutim programom daje veliki stimulans razvoju preduzetništva, posebno početnicima koji kroz kreditiranje mogu uspješno da realizuju projekte i razviju sopstveni biznis.

Sastanku su prisustvovali i Menadžer Opštine Darko Stojanović i projekt menadžer za poljoprivredu Milutin Mićović.