20131007_133759Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Institut za standardizaciju Crne Gore potpisali su 7.oktobra 2013.god. Sporazum o saradnji u cilju jačanja procesa međusobne saradnje ovih organizacija.

Sporazum su potpisali gospodin Aleksandar Pavićević, direktor Direkcije za razvoj MSP i i gospodin Miodrag Perović, direktor Instituta za standardizaciju Crne Gore.

Ovaj memorandum  predstavlja podlogu za buduću saradnju u području standardizacije. Direkcija za razvoj MSP i Institut za standardizaciju Crne Gore će u okviru svojih nadležnosti na ovaj način unaprijediti saradnju kada su u pitanju informisanje o aktivnostima  u području razvoja i implementacije standarda, unapređenje profesionalnih vještina kroz razmjenu informacija i iskustava kao i saradnja u drugim značajnim pravcima koji predstavljaju zajedničke interese ove dvije institucije.

Poseban akcenat buduće saradnje biće organizacija i izvođenje specijalističkih seminara namijenjenih malim i srednjim preduzećima koji se odnose na primjenu standarda i širenje znanja o standardizaciji i infrastukturi kvaliteta kroz primjenu standarda.