Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Biznis Servis Centrom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, organizovala je III poslovne susrete izmedju preduzetnika iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Madjarske, koji su se održali 08.oktobra 2009.god. u okviru 16. Generalnog BH sajma ZEPS 2009 u Zenici, Bosna i Hercegovina.

Generalni BH Sajam ZEPS 2009 je najveća sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini i jedan od vodećih sajmova u okruženju sa sve značajnijim medjunarodnim učešćem.

Poslovni susreti su organizovani na „match – makingâ€? principu pri čemu se predstavnicima naših i firmi iz drugih zemalja u okviru iste privredne djelatnosti pružila prilika da uspostave početni kontakt i razgovaraju o mogućoj saradnji.

Na poslovnim susretima je učestvovalo 5 crnogorskih preduzeća i oko 40 preduzeća iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Madjarske, iz sektora drvoprerade, metalne indurstrije, prerade plastike i gradjevinarstva. Crnogorski privrednici su ovom prilikom obavili oko 30 bilateralnih razgovora od kojih će jedan dio sigurno prerasti i u konkretne oblike poslovne saradnje.

Osim poslovnih susreta upriličen je i obilazak Sajma ZEPS 2009.

Učesnici su poslovne susrete ocijenili vrlo korisnim za svoje dalje poslovanje, obzirom na to da su stekli nove poslovne kontakte i upoznali se sa uslovima poslovanja u Bosni i Hercegovini.