Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Asocijacijom Privrednih Komora Centralne Evrope sa sjedištem u Goriciji, Italija, organizovala je poslovne susrete izmedju preduzetnika iz Crne Gore i Italije, koji su se održali u srijedu 03. juna 2009. godine u 12 h u hotelu City u Podgorici.

Poslovne susrete su otvoriti Nataša Batrićević – menadžer u Direkciji za razvoj malih I srednjih preduzeća I Gian Carlo Damir Murkovic – predsjednik ACCOA -Asocijacija Privrednih Komora Centralne Evrope.

Da napomenemo da je crnogorska delegacija prije dvije godine na poziv Asocijacije Privrednih Komora Centralne Evrope u Goriciji i Udinama u Italiji, prezentirala investicione mogućnosti ulaganja u Crnu Goru kao i mogućnosti uspostavljanja privredne saradnje preduzetnika iz Crne Gore i Italije, tako da održani poslovni susreti predstavljaju nastavak zajedničke uspješne saradnje.

Na ovom događaju učestvovalo je 15 preduzeća iz Crne Gore i 5 preduzeća iz Italije iz sektora metalne industrije, elektro industrije, transporta i špedicije, turizma i usluga.

Crnogorskim preduzećima je pružena mogućnost da razgovaraju sa odabranim italijanskim preduzetnicima koji su zainteresovani za poslovnu saradnju po principu direktnih razgovora.

Učešće na poslovnim susretima bila je odlična prilika da preduzetnici iz ove dvije države uspostave biznis kontakte na osnovu kojih je moguće očekivati i sklapanje ugovora, zajednička ulaganja I zajedničke projekte. Ovo je bila još jedna prilika da se preduzetnici iz Italije upoznaju i sa uslovima za inostrana ulaganja i sa potencijalima u Crnoj Gori.