U cilju nastavka dobre poslovne saradnje sa makedonskim institucijama Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Komorom za mali biznis iz Republike Makedonije organizovali su poslovne susrete između preduzeća iz Crne Gore i Republike Makedonije iz oblasti energetske efikasnosti i gradjevinarstva.

Poslovne susrete su otvorili:

NJ.E. G-din Stefan Nikolovski, ambasador Republike Makedonije u Crnoj Gori,
G-din Slobodan Sofeski, predsjednik Komore za mali biznis Republike Makedonije i
G-din Zoran Vukčević, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na ovom događaju učestvovalo je oko 10 preduzeća iz Crne Gore, kao i 5 preduzeća iz Republike Makedonije iz oblasti energetske efikasnosti i gradjevinarstva. Održano je preko 20 bilateralnih sastanaka između zainteresovanih preduzeća.

Crnogorskim preduzećima je pružena mogućnost da razgovaraju sa odabranim makedonskim preduzetnicima koji su zainteresovani za poslovnu saradnju po principu direktnih razgovora.
Poslovni susreti su dobra prilika da preduzetnici iz ove dvije države uspostave biznis kontakte na osnovu kojih je moguće očekivati i sklapanje ugovora, zajednička ulaganja, zajedničke projekte. Ovo je takodje prilika da se preduzetnici iz Republike Makedonije upoznaju i sa uslovima za inostrana ulaganja i sa potencijalima u Crnoj Gori.