Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru Jadransko-jonske Inicijative organizuje okrugli sto pod nazivom „Podrška malim i srednjim preduzećima kroz Program za konkurentnost i inovacije“ 23 – 24. Novembra 2010. godine u hotelu Splendid u Bečićima.

Cilj Jadransko Jonske Inicijative je unaprijeđenje razvoja i jačanje bezbjednosti u jadransko-jonskoj oblasti, intenziviranje saradnje među zemljama regiona i pružanje podsticaja zemalja u tranziciji ka integracionim procesima i približavanju Evropskoj uniji.

Teme okruglog stola će biti:
- Jačanje saradnje izmedju zemalja potpisnica i malih i srednjih preduzeća iz Jadransko-jonske regije
- Razmjena informacija o najvažnijim ciljevima, trendovi i buduće aktivnosti
- Razmjena iskustava i najbolje prakse
- Identifikovanje ključnih elemenata buduće saradnje

Jadransko-jonska Inicijativa se ostvaruje kroz dva foruma: ona je forum za razmjenu političkih mišljenja, a istovremeno i forum za ostvarivanje multilateralne saradnje u više oblasti (saobraćaj, pomorstvo, turizam, obrazovanje, zaštita životne sredine i kulturnog nasleđa, razvoj malih i srednjih preduzeća i borbe protiv svih oblika organizovanog kriminala).

ÄŒlanice Jadransko-jonske inicijative su Italija, Grčka, Albanija, BIH, Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora.
Crna Gora je postala punopravna članica Jadransko-jonske Inicijative 1. juna 2007. godine, a ove godine predsjedava Inicijativom što znači da predlaže program aktivnosti i kalendar dogadjaja.

Učesnici okruglog stola će biti strani i domaći eksperti iz oblasti malih i srednjih preduzeća, predstavnici Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, predstavnici Ministarstva ekonomije, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i predstavnici poslovnih udruženja.