photo 2

U okviru otpočinjanja II faze realizacije projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama zapadnog Balkana- Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini“ , 29.Aprila 2015.godine u Podgorici je održan zajednički koordinacioni odbor učesnika na Projektu. Ispred Ministarstva ekonomije prisutne je pozdravio g-din Šćepanović koji se zahvalio JICA timu i učesnicima na ostvarenim rezultatima tokom pilot faze sprovođenja projektnih aktivnosti i izrazio zadovoljstvo otpočinjanjem II faze realizacije Projekta.
Ispred JICA Balkan kancelarije prisutne je pozdravio g-din Ito, koji je istakao značaj sprovođenja ovakvih i sličnih projekata na polju unaprijeđenja razvoja malog i srednjeg biznisa, pogotovo imajući u vidu regionalni karakter samog projekta.
Nakon uvodnih izlaganja, g-din Kimura je predstavio Vodič za sprovođenje mentoring usluga i terminski plan II faze projektnih aktivnosti, a g-din Takano, tim lider JICA konsultanata objasnio je detaljan plan aktivnosti II faze projekta i projektnu matricu sa indikatorima ostvarljivosti.
Odboru su prisustvovali predstavnici Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Biznis Start-up centra Bar i Biznis centra Cetinje. Radni plan je usvojen od strane svih članova odbora.