Projekat »Reforma tržita rada i razvoj radne snage« koji finansira Evropka unija (EU), a čijim sprovođenjem upravlja Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) u Podgorici, u saradnji sa opštinom Berane organizuje Nacionalnu konferenciju o cjeloživotnom preduzetničkom učenju.
Prva Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju u Crnoj Gori – “Od ideje do akcije” se organizuje u Beranama, 20. juna 2008. godine, sa početkom u 11:00 časova. Konferencija se održava u Gimnaziji “Panto Mališić”.
U ovoj Opštini je, tokom proteklih 12 mjeseci, sproveden niz aktivnosti na primjeni principa cjeloživotnog učenja u oblasti preduzetništva u skladu sa najnovijim dostignućima i preporukama Evropske unije. Sprovođenje su pomogli svi relevantni partneri na lokalnom nivou – Opština, obrazovne i institucije za osposobljavanje i zapošljavanje, kompanije i institucije za podsticanje malog i srednjeg biznisa.
“Nacionalni primjer dobre prakse”, kako je nazvan paket mjera sprovedenih u Beranama, izdvojio je ovu Opštinu kao primjer koji treba slijediti i primijeniti u čitavoj Crnoj Gori.
Promocija preduzetničkog učenja na nacionalnom nivou doprinosi boljem razumijevanju njegove uloge i značaja za budućnost mladih ljudi i od velike je važnosti za kvalitetno sprovođenje tokom redovnog školovanja i kasnije. Počev od ove godine, u Crnoj Gori će se redovno organizovati Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju. Konferencija ima za cilj promociju preduzetničkog učenja, prezentovanje dostignića i razmjenu mišljenja o budućim prioritetima u razvoju ove oblasti.
Agenda konferencije