20131127_120232Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća se predstavila na 12. Medjunarodnom sajmu preduzetništva „Biznis Baza 2013“, koji je održan u Beogradu 27-30. novembra 2013.
Biznis Baza je mjesto na kome se preduzetnici srijeću sa drugim preduzetnicima, poslovnim partnerima, udruženjima, institucijama relevantnim za poslovanje sektora MSP, lokalnim samoupravama, regionalnim razvojnim agencijama, naučno obrazovanim institucijama, kao i medjunarodnim institucijama.

U okviru štanda Direkcije, predstavljen je i EEN Montenegro – Evropski Inovativni i Informativni Centar Crne Gore.

U okviru sajma, tradicionalno se organizuju i medjunarodni poslovni susreti – B2B, koji su ove godine održani 27.novembra.
Poslovne susrete su otvorili Srdjan Milivojevic iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije, i Ljiljana Belada iz Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore.

Poslovni susreti su prilika da upoznaju potencijalni medjunarodni poslovni partneri, ostvare direktni kontakti sa predstavnicima stranih preduzeća, razmijene iskustva, primjeri dobre prakse, i uspostavi poslovna saradnja.
Na ovogodišnjim susretima je prijavljeno 148 preduzeća iz 10 zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Italija, Njemačka, Nigerija, Kamerun, i Srbija). Crna Gora je imala 5 predstavnika na susretima iz sektora gradjevinarstva, reciklaže, obnovljivih izvora energije, špedicije.

Svi učesnici susreta su izrazili zadovoljstvo ostvarenim kontaktima i najavili moguću saradnju sa partnerima iz regiona.