Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća je učestvovala na 10. jubilarnom Međunarodnom sajmu preduzetništva –Biznis baza 2011, koji je održan u periodu od 1-3. decembra 2011. godine u Beogradu.

Međunarodni sajam preduzetništva, pod motom “Rešenje iz prve ruke”, namijenjen je razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i ima za cilj promociju preduzetništva i preduzetničkog duha, i predstavlja mjesto susretanja preduzetnika, udruženja preduzetnika, lokalnih samouprava, nacionalnih, regionalnih i međunarodnih institucija.

Pored redovnog, obezbijeđen je i prateći program sajma koji je obuhvatao seminare, promocije, prezentacije, a kao najinteresantniji, održani su poslovni susreti B2B, u organizaciji Evropske mreže preduzetništva iz Srbije.

Uz podršku Direkcije i holandske organizacije SPARK na sajmu su se predstavila i četiri preduzeća iz Crne Gore – Crnagoracoop – Danilovgrad, ETG Inženjering – Podgorica, Jadroagent – Bar i Interproduct- Cetinje.

Na održanim poslovnim susretima B2B preduzeća iz Crne Gore su imale mogućnost za poslovno povezivanje sa preduzećima iz drugih zemalja i ostvarivanje novih partnerstava.