Program „ Učeničko preduzetništvo“ koji realizuje norveška neprofitna organizacije Business Inovation Pragrams u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, kreiran je za učenike II i III razreda srednje škole i njihove nastavnike, kako bi proučili čitav životni ciklus preduzeća i naučili kako se nositi s problemima, preprekama i uspjesima s kojima će se susretati. Pružajući mladim ljudima bazu za pokretanje vlastitih preduzeća ovaj projekat podupire opšti cilj razvoja poslovanja kao i stvaranja novih radnih mjesta.
U škloskoj 2009/2010 godini u Crnoj Gori je u ovaj program uključeno 6 srednjih škola iz Berana, Bijelog Polja, Plava, Mojkovca, Tivta i Kotora, u kojima rade 47 učeničkih preduzeća.

U periodu od 20. do 25. juna u hotelu „Korali“ u Sutomoru odražava se treći Ljetnji kamp Business Innovation Programs-a. Učeničko preduzeće Almorea iz Gimnazije iz Kotora, bilo je najbolje preduzeće na I sajmu učeničkih preduzeća u Crnoj Gori i time steklo uslov da bude učesnik medjunarodnog Ljetnjeg kampa sa jos 10 najboljih preduzeća iz regiona i Norveške.

Tema Ljetnjeg kampa:

Menadžment i inovacija – Od biznis ideje do proizvodnje.

“ Kako voditi kreativnu organizaciju gdje se stvaraju nove ideje i gdje se proizvodi prema potrebama kupaca�

Program Ljetnjeg kampa se sastoji od kratkih teorijska predavanja, nakon čega učenici i profesori rade u grupama na rješavanju dobijenih zadataka.
Pobjednici regionalnih takmičenja imaju priliku da se druže i razmjenjuju iskustva u sklopu radionica. Na kraju dana oranizovane su im zabavne tematske večeri pod nazivom „ ÄŒudesni šeširi“.