Stat_W1

U Skadru u Albaniji zvanično je lansiran projekat START W – Podrška razvoju potencijala žena u ruralnom razvoju. Lansiranje projekta održano je u organizaciji Albanske agencije za razvoj investicija- AIDA uz učešće projektnih partnera Direkcije za razvoj malih i srednjih poduzeća, Centra za jednakost spolova iz Hrvatske, Unije poslodavaca Crne Gore i SHGPAZ-a – Udruženja poslovnih žena iz Albanije.

Realizacija projekta treba da doprinese jačanju prekogranične saradnje žena iz Albanije (regija Skadar) i Crne Gore (Podgorica/Bar) u cilju poboljšanja ruralnog turizma i preduzetništva. Na zvaničnom lansiranju projekta učestvovalo je više od 50 predstavnika lokalne samouprave, žena preduzetnica i medija. Ispred Direkcije za razvoj MSP, učestvovale su Ana Šebek i Ivana Zečević, koje su najavile nadolazeće aktivnosti projekta, mapiranje potencijala žena i treninge za postojeće i potencijalne žene preduzetnice. Ispred agencije AIDA prisutne je pozdravila Ledia Karaja, a ispred GTF-a direktorica Mary Ann Rukavina Cipetić i koordinator Dragan Sabljić.

Istovremeno, predstavnik Unije poslodavaca Crne Gore, Mirza Mulešković, pozdravio je prisutne i informisao ih o prekogranicnom projektu „Lake routs”, gdje Direkcija učestvuje kao partner i mogućnostima i benefitima koje će valorizovati potencijale ovog područja.