Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća nastupila je na 30. međunarodnom sajmu turizma koji se oržavao u Beogradu u periodu od 28.02. – 2.03. 2008. godine. U okviru štanda Direkcije, a u cilju promovisanja Crnogorskih proizvoda, na Info pultu je organizovana i mini izložba crnogorskih proizvoda pod nazivom «MADE IN MONTENEGRO», što je i naziv kampanje koju Direkcija sprovodi od 2003. godine, i čiji osnovni cilj je upravo promocija crnogorskih proizvoda i proizvođača.

Naš glavni cilj je bio da spojimo turizam i autentične crnogorske proizvode. Poslednjeg dana sajma, organizovali smo i degustaciju crnogorskih proizvda, što je izazvalo veliko interesovanje posjetilaca, budući da su svi htjeli da probaju „poznato crnogorsko“, kako su sami nazivali naše proizvode.

Takođe, razgovarali smo i sa velikim brojem predstavnika srbijanskih malih i srednjih preduzeća, koji su se posebno interesovali za mogućnost saradnje sa našim preduzećima i na polju energetske efikasnosti, edukacije i uopšte mogućnostima pokretanja biznisa u Crnu Goru.

Podsjetićemo, sajam turizma u Beogradu je priznat kao vodeći Sajam turizma u regionu Jugoistočne Evrope, na kome je ove godine učestvovalo više od 800 izlagača iz 40 zemalja.