sajt DUNa IV Regionalnom samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope “300 NAJBOLJIH” u Dubrovniku (Hrvatska), crnogorski privrednici – članovi Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) ostvarili su izuzetan uspjeh i postali laureati čak devet nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva u ovom regionu.

U okviru svečane ceremonije dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, nagrada za životno djelo u preduzetništvu sa Zlatnom lentom uručena je Tomislavu Čelebiću, vlasniku kompanije Čelebić.

Ovogodišnje Velike nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” dobile su kompanije:  Put Gross, Bijelo Polje; 13. Jul plantaže, Podgorica; Cerovo, Bar; Mercator International, Bijelo Polje. Takođe, u Dubrovniku su dodijeljene i nagrade za doprinos razvoju poduzetništva i to kompanijama – članicama Asocijacije poslovnih žena Crne Gore koje su, ujedno, i članice UPCG: RK Nikšićanka, Nikšić; Poliklinika “Dr. Vuksanović”, Bar; Spin, Podgorica; Pamark, Podgorica.

Ana Šebek predstavnica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, prošlogodišnjeg lauerata Posebnog priznanja “Stvaratelji za stoljeća”  za doprinos razvoju preduzetništva, predsjedavala je prvim panelom – Forum za buduće poduzetnike „IZAZOVI, ŠANSE I RIZICI“.

Cilj projekta “Stvaratelji za stoljeća” je javno odavanje priznanja i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i poslovni rezultati osnov i glavni pokretač napretka zajednice. Posebna vrijednost ovih nagrada i priznanja je što ih preduzetnici dodjeljuju preduzetnicima, a sve u okviru posebne i dugotrajne procedure nominovanja i izbora laureata.

IV Regionalni samit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope „300 NABOLJIH”, održan je od 10. do 12. marta 2017. godine u Dubrovniku, u hotelu Sheraton, “, u organizaciji MEF “Perspektive”, uz učešće više od 200 preduzetnika te predstavnika državnih institucija i akademske zajednice iz 11 zemalja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Švajcarske, Italije, Turske i Norveške.